Gerookte zalm spread
Heb je nog een paar plakjes gerookte zalm over, maar zo net niet genoeg voor iedereen? Maak er deze super snelle gerookte zalm spread van.
Door de gerookte zalm te mengen met ricotta, krijg je ineens een pak meer waar voor je zalm en een lekker romige spread. In onderstaand recept wordt ook ketchup toegevoegd. Als je je gerookte zalm spread liever wat pittiger hebt kan je ook sriracha gebruiken of mierikswortel.
Gerookte zalm spread
Met de gerookte zalm spread kan je alle kanten uit. Als aperitief op een toastje, schijfjes komkommer, of als vulling voor cherrytomaten of selder. Of voor de lunch in een wrap met lekeer veel sla of op een bagel.
Bewaar de spread niet langer dan een dag. De houdbaarheid van gerookte zalm is sowieso al vrij beperkt (zie verpakking), dus best op veilig spelen.
(bron beeld: shutterstock.com)
Gerookte zalm spread
Ingrediënten
- 200 gram ricotta
- 60 gram gerookte zalm fijngesneden
- 2 el dille of andere kruiden (fijngehakt)
- 2 el kappertjes uitgelekt
- 2 tl citroensap
- 2 tl ketchup
- peper en zout
Instructies
- Mix de ricotta tot een gladde massa. Voeg de gerookte zalm, fijngehakte kruiden, kappertjes, citroensap en ketchup toe. Mix alles met met tussenpozen door elkaar zodat het mengsel zijn stevigheid behoudt. Kruid naar smaak met peper en zout.
No Comments